Фризьорката Никол Пети изброи пет ежедневни навика, които развалят качеството на косата. Коментарите по тази тема са предоставени от Express.co.uk.

Служителката на салона Milk+Blush твърди, че маските за сън вредят на нишките, защото ги нараняват поради плътното им прилепване към главата.

Тази вещ създава триене, което може да доведе до начупване къдриците и дори до плешивост“, предупреди тя.

Освен това, според специалиста, мръсното спално бельо предизвиква раздразнение на скалпа и пърхот. Също така фризьорът уточни, че не трябва да използвате памучни калъфки за възглавници.

„Влакната на естествените материали са плътно сплетени, поради което косата не може да се движи свободно, докато спите, така че се заплита и къса“, обясни тя.

Освен това, според Пети, използването на еластични и гумени ластици се отразява негативно на външния вид на прическата.

„По-добре е да изберете аксесоари за къдрици от меки материали“, посъветва фризьорът.

В заключение специалистката предупреди, че спането с мокра коса разваля кожата и води до разрушаване на структурата на нишките. Вместо това Пети препоръчва да изсушите къдриците естествено или със сешоар, като използвате термозащитен препарат.

През февруари трихоложката Виктория Ошчепкова от центъра Cosmetology разкри вредните ефекти от изсушаването на косата със сешоар. Тя посъветва косата да се изсушава при минимални температури, както и да се следи въздушният поток на инструмента. Според нея струята трябва да върви по цялата дължина на косата, а не в обратна или хоризонтална посока.

По-рано през март фризьорът Крисчън Бекъм разкри връзката между цвета на боядисаната коса на жената и нейната личност. Според експерта жените на средна възраст избират класическото русо. В същото време ярките нюанси често се предпочитат от тези, които не са уверени в себе си.
БГНЕС