Фотошопът е едно от най-големите предимства на новото време. Всеки може да си изгради свой перфектен интернет образ, базиран на добре редактирани снимки. Думата фотошоп се превърна в нарицателно за всички програми за обработване на снимки, които ни позволяват да променим нашите несъвършенствата. Нещата понякога обаче излизат извън контрол и корекциите са видими от километри. Има редица примери за родни звезди, изпатили си от тези програми, пише каналът "Social Virals" във vbox7. Ето няколко трика, за да изглеждате добре на снимки без да използвате фотошоп. 

Поза

Правилната поза е един от най-важните елементи, за да се харесате на снимка. Важно е да намерите за себе си най-добрия вариант, в който да позиционирате тялото си. Това естествено става на принципа проба-грешка. Дори супер моделите си имат любими пози за снимка, чрез които показват най-добрите си черти. Ето ви и един game changer за снимки – когато изпънете единия крак малко пред другия, ще изглеждате по-високи и стройни.
 

Дрехи 

Дрехите значително променят формата и силуета на тялото ни, особено когато сме гледани в снимков формат. Заради това е важно да подбирате дрехи по ваш размер, за да не изглеждат все едно са взети назаем от приятел. Понякога удобството ни играе лоша шега, защото дрехите изглеждат по-обемни, а оттам и ние сме по-едри отколкото реално сме.
 

Светлина

Светлината е важна при всеки тип фотография. Заради това е хубаво да не я пренебрегвате и при вашите снимки. Вероятно ви се е случвало да видите няколко ваши различни снимки от един и същи ден и да се изумите колко много променя кадъра добрата светлина. Именно заради това в момента са толкова модерни сред инфлуенсърите ринг лампите за телефони, които ви дават максимално добра светлина по всяко време на деня.
 

Добър ъгъл

Ъгълът на снимане е също толкова важен, колкото и самата поза. Така че, ако не можете да позирате, е важно да имате приятели, които могат да снимат добре. Както повелява интернет хуморът – имаш ли приятел с усет за фотография, имаш всичко.