/ iStock/Getty Images
Кафене с кучета компаньони в Югозападен Китай, което боядисва козината на животни в черно и бяло, за да заприличат на бебета панди, предизвика разгорещени дебати за правата на животните, предаде АФП.

Заведението отвори врати миналия месец в Чънду в провинция Съчуан. В кафенето клиентите имат възможност да са в компанията на 6 кучета от породата чау чау.

Берлински зоопарк не може да определи пола на новородени панди, търси помощ от Китай (ВИДЕО)


Видео, качено на информационния сайт Хонконг нюз, показва, че клиенти галят пухестите животинки и ги наричат "кучета ппанди". Окуражен от успеха сред клиентелата, собственикът на кафенето Хуан заяви, че вече предлага услугата боядисване на животни компаньони.
 


"Всяко боядисване струва 1500 юана (190 евро) - каза той. - Цената е по-скоро висока. След като е минал нужното обучение, член на персонала може да превърне куче от породата чау чау в панда за около един ден."

Хаштагът "Да боядисаш куче и да го превърнеш в панда за 1500 юана" предизвика голям интерес и много коментари в китайската платформа Уейбо. "Предлагам собственикът на кафенето да бъде боядисан в черно и бяло", заявява един от потребителите й. "Кучетата и котките обичат хората компаньони, независимо от външния им вид. Защо да не демонстрираме същата добрина към тях?", отбелязва друг потребител.
БТА