Извънземни или част от Венера е заснел италианец? (СНИМКИ/ВИДЕО)
Извънземни или част от Венера е заснел италианец? (СНИМКИ/ВИДЕО) / Thinkstock/Getty Images

Мистериозен обект предизвика бурни дискусии в интернет. Италианецът Лучио Марджиота заснел видео, в което се вижда необичайна сфера, обгърната в зелена светлина. Странното „нещо" дори променя формата и цвета си.

Не е ясно какво представлява заснетото, но кадрите са напълно реални, категоричен е италианецът. Лучио е учител по музика. В началото на седмицата решил да направи вечерна разходка. Неочаквано видял в нощното небе необичайна светлина и решил да я заснеме.

„Беше много странно. В един момент обекта беше в една форма и размер, малко по-късно се промени, цветът му също се менеше. Накрая се раздели на две и изчезна", разказва италианецът.

Кадрите, направени с мобилен телефон, са публикувани във Фейсбук и предизвикаха вълна от коментари. Някои специалисти по НЛО подозират, че системата за автоматично фокусиране на телефона „изкривява" светлината и така са се получили ефектните кадри. Учителят по музика обаче отрича да е използвал такава опция.

Потребители на Фейсбук пък предполагат, че италианецът е заснел Венера, която обичайно е видима в тези часове на денонощието. „Ефектните светлини са вероятна мъгла", коментират хората. Има и догадки, че става дума за сателит или обикновено природно явление.

Мнозина пък са убедени, че видеото е поредният знак, че съществува извънземен живот. Стига се до там, че мнозина твърдят, че лично са се срещали с извънземни и разказват за преживяванията си с тях.