Индийка се омъжи за куче, за да се спаси от зли духове
Индийка се омъжи за куче, за да се спаси от зли духове / Thinkstock/Getty Images

На една от най-странните церемонии на годината 18-годишна индийска девойка се е омъжила за куче, за да се спаси от зли духове, пише в. "Дейли експрес".

Мангли Мунда от отдалечено село в източния щат Джаркханд е сключила брак с бездомно куче на бляскава церемония в присъствието на 70 близки и приятели.

Сватбата е организирана по съвет на селските старейшини, след като местен гуру казал на родителите на девойката, че тя е обладана от зъл дух и че ако се омъжи за човек, последствията за селото ще бъдат опустошителни.

Косматият младоженец Шеру е пристигнал за церемонията със стил - ескортиран от автомобил с шофьор, и е бил приветстван радостно от присъстващите.

Младата булка не крие, че никак не е щастлива да се омъжи за куче, но го е направила с надеждата, че в бъдеще ще има по-добър късмет.

"Сключих този брак, защото старейшините вярват, че лошият късмет ще се прехвърли на кучето. След като това се случи, мъжът, който ще ми стане съпруг, ще се радва на дълъг живот. Бащата на булката, Сри Амнмунда, е щастлив, че дъщеря му се е омъжила и дори лично е избрал привилегирования пес.

"Старейшините ни казаха, че трябва да организираме сватбата възможно най-скоро, за да сме сигурни, че злият дух ще бъде унищожен. Бракът с куче е единственият начин за отърваване от лош късмет", казва таткото.

Подобни бракосъчетания не са рядкост в селото, както и в околните села. Въпреки нетрадиционния младоженец, на церемонията са спазени всички ритуали на стандартна сватба.

Според селските обичаи Мангли Мунда е свободна да се омъжи за човек на по-късен етап от живота си, без да й се налага да се развежда с четириногия си "благоверен".

Като съпруга на куче младата индийка ще се грижи за Шеру като за домашен любимец, докато чака появата на истинския принц от мечтите си.

"Някой ден ще се омъжа за човек. Всяко момиче мечтае за приказния принц и аз ще го дочакам", споделя кучешката съпруга.

Източник: БТА