Идва големият финал „Великолепната шесторка” 2
Идва големият финал „Великолепната шесторка” 2 / bTV

Тази вечер от 20.00 часа е големият финал на благотворителното предаване „Великолепната шесторка" по bTV, в което 12 звезди пеят безвъзмездно в продължение на повече от три месеца, за да се съберат средствата, с които ще бъде реализиран проектът на УНИЦЕФ „Семейство за всяко дете".

До момента набраната сума е около 860 000 лева, а още близо 140 000 са необходими за създаването на първия Център за бебета и родители в Шумен, благодарение на който всяко от изоставените в дома деца ще намери своето семейство. За децата ще се търси възможност да бъдат върнати на биологичните им родители, а ако това не е удачно, ще се търсят приемни родители и осиновители. Специалистите в центъра ще оказват и подкрепа на родители в Шуменска област, които не могат сами да се грижат за децата си.

Истинска плеяда от звезди и любими лица ще се включи в специалния телетон, който ще върви паралелно с финалния епизод на „Великолепната шесторка". От 20.00 до 22.00 часа тази вечер с обаждане от мобилен телефон зрителите могат да разговарят със своя любима звезда, като в същото време дарят по 1 лев за мисията „Семейство за всяко дете". Всеки разговор ще бъде с продължителност две минути и половина.

По време на финалното шоу шестте звездни дуета ще дадат най-доброто от себе си с песни по свой избор. Специални гост звезди ще бъдат изключителният цигулар Веско Ешкенази, както и Дони и Нети, заедно с детската група „Бон-бон".

С набраните средства от „Великолепната шесторка" ще бъде реализиран проектът на УНИЦЕФ „Семейство за всяко дете", който цели затварянето на дома за бебета в Шумен и създаването на Център за бебета и родители в града, благодарение на който всяко от изоставените в дома деца ще намери своето семейство. За децата ще се търси възможност да бъдат върнати на биологичните им родители, а ако това не е удачно, ще се търсят приемни родители и осиновители. Специалистите в центъра ще работят и по превенция на изоставянето в Шуменска област, като ще оказват подкрепа на родители, които не могат сами да се грижат за децата си.