И жените луди по порното
И жените луди по порното / netinfo
Жените обичат порното не по-малко от мъжете, доказаха учени от Вашингтонския университет /САЩ/, цитирани от британския вестник “Сън”. При това дамите въобще не са капризни в избора си – те се възбуждат еднакво добре от списания и филми. Единственото, което ги дразни е измисления сюжет на филмите.

Изследователи от Вашингтонския университет смятат, че женската психология е претърпяла силни промени, тъй като по-рано темата за порнографията е била табу за нежния пол. Британският таблоид “Сън” съобщава, че са проведени няколко психологически теста с жени доброволки. Първоначално им показвали обикновени фотографии на мъже и жени, а след това фотографии, на които същите хора по двойки правят секс. Специални датчици са регистрирали промените в мозъчната активност на участниците в експеримента. След приключването му специална програма е установила, че обикновените фотографии не са предизвикали почти никакви емоции сред дамите. Мозъкът им е бил в сънливо състояние.

 В същото време, когато са започнали да разглеждат порнографските снимки, мозъкът им е започнал да изпраща импулси и те са изпитали възбуда.

По-рано списание Esquire вече осъществи подобно изследване сред британките, което показа, че 51% от тях обичат да гледат редовно порно. Една трета от постоянната аудитория на “канала за възрастни” Television X са жени, сочи проучването.

Единственото, което дразни нежния пол е сюжетната линия. Дамите смятат, че сексфилмите не трябва да имат сюжет, а само “действие”. Една от любителките на жанра споделя пред “Сън” : “Сюжетът не е необходим, особено когато гледаш филма с приятел”. “Кой въобще е помислил, че порното е само мъжка привилегия? Естествено, че жените се възбуждат също толкова силно, колкото и мъжете”, категорична е друга дама, която даже е готова да се снима.

Някои от анкетираните жени открито заявяват, че съвместното гледане на сексфилми укрепва отношенията им с партньора. “Това, че жените престанаха да се срамуват от своето увлечение по порното, трябва да бъде приветствано. В миналото мъжете бяха принудени да се развличат сами, а сега тяхната страст е споделена и от нас”, гордо заявяват дамите. /БГНЕС/