Във фентъзи сагата хъскитата изпълняват ролята на вълчища - умни хищници, които достигат размерите на малък кон.
Във фентъзи сагата хъскитата изпълняват ролята на вълчища - умни хищници, които достигат размерите на малък кон. / ThinkStock/Getty Images
Британските фенове на "Игра на тронове" (Game of Thrones) продължават масово да изостават закупените от тях хъскита в приюти за домашни любимци, въпреки призива на актьора Питър Динклидж да не го правят, съобщи в. "Дейли мейл".

Питър Динклидж призова феновете да не си купуват хъскита

В приюти във Великобритания вече са предадени няколкостотин кучета от породата.

Във фентъзи сагата хъскитата изпълняват ролята на вълчища - умни хищници, които достигат размерите на малък кон. Те са символ на Дома Старк. В началото на сериала всяко от децата на Едард Старк получава по едно малко вълче.
Природозащитните организации казаха, че са обезпокоени от популярността на хъскитата. Феновете на "Игра на тронове" купуват кучетата, без да съзнават, че те не са пригодени за живот в тесни апартаменти. Животните трябва да тичат и тренират редовно, в противен случай скучаят и започват да причиняват щети по мебелите.

Защо тези снимки от 2012 година развълнуваха интернет?

Актьорът Питър Динклидж, който изпълнява ролята на Тирион Ланистър в сериала, заедно с природозащитната организация PETA (Хора за етично отношение към животните) призова почитателите на сагата добре да си помислят, преди да купят хъски. Той предложи вместо това да си вземат куче от приют. 

Ще разпознаете ли любимите образи от Game of Thrones извън сериала? (СНИМКИ)
БТА