Хиляди почитатели на йогата се събраха на Таймс Скуеър в Ню Йорк
Хиляди почитатели на йогата се събраха на Таймс Скуеър в Ню Йорк / БГНЕС

Хиляди почитатели на йогата, сред които генералният секретар на ООН Бан Ки-мун, се събраха на площад "Таймс Скуеър" в центъра на Ню Йорк, за да отбележат първия Международен ден на йогата вчера, предаде Франс прес.

СНИМКИ: Първи международен ден на йогата

Според организаторите в проявата са се включили около 17 000 човека. Те разпънаха своите постелки за йога на един от най-прочутите площади на Земята, сред туристите, колите и строителни работи.

Облечен в бяло, Бан Ки-мун бе придружен от своята съпруга. "Като обяви 21 юни за Международен ден на йогата, Общото събрание (на ООН) призна холистичните предимства, които осигурява тази практика, датираща от най-дълбока древност, както и факта, че тя в основата си е съвместима с принципите и ценностите на Организацията на обединените нации", обяви Бан в комюнике.

Безплатният масов урок по йога на открито на "Таймс Скуеър" се е превърнал в ежегодна традиция, отбелязва АФП. Той е изнасян от 13 години през първия ден от лятото.

Първият Международен ден на йогата събра вчера десетки хиляди хора в индийската столица Делхи, сред които премиерът Нарендра Моди, направил публично няколко упражнения. Денят бе отбелязан масово още в Париж, Рим, Женева, Брюксел и Ванкувър.

Източник: БТА