/ Gulliver/Getty Images
Британският принц Уилям и неговата съпруга Кейт ще се състезават в нов турнир по ветроходство за набиране на средства за дейността на благотворителните организации под техен патронаж, предаде Ройтерс.

СНИМКИ от събитието вижте ТУК

Gulliver/Getty Images

Турнирът за Купата на краля ще се проведе на 9 август на остров Уайт. Купата на краля е връчена за първи път от крал Джордж Пети през 1920 година. Осем яхти ще се надпреварват в регатата, а две от тях ще се управляват от Кейт и Уилям. Кейт е опитна ветроходка - през 2014 г. победи своя съпруг на турнир за Купата на Америка в Нова Зеландия.

Gulliver/Getty Images

Остров Уайт е популярна дестинация за ветроходци и кралски особи. В тазгодишното състезание ще се ползват яхти от новата серия "Сейл Джи Пи", които могат да "летят" над водата и достигат скорост 90 км/ч.

Gulliver/Getty Images

Gulliver/Getty Images

Уилям и Кейт ще открият Купата на краля на историческия кораб "Къти Сарк" в Гринуич в присъствието на представители на благотворителните организации и кралската фондация.

Gulliver/Getty Images

"Техни Кралски Височества се надяват, че Купата на краля ще се превърне в ежегодно събитие, което ще спомогне за осъзнаване на благоприятния ефект от спорта и същевременно ще допринесе за набиране на средства за подкрепяните от тях каузи", се казва в съобщение на Кенсингтънския дворец.
БТА