Фламенко спектакъл за Кадафи в Испания
Фламенко спектакъл за Кадафи в Испания / netinfo

Либийският държавен ръководител Муамар Кадафи е присъствал в понеделник вечерта в Испания на спектакъл с участието на едни от най-добрите изпълнители на фламенко. Това пише вестник "Мундо", цитиран от Франс прес.

Според ежедневника, който не уточнява източниците на информацията си, Кадафи помолил испанския министър на външните работи Мигел Анхел Моратинос през последната нощ от посещението му в Испания пред него да бъде изнесен най-добрият фламенко спектакъл.

Спектакълът бил подготвен за няколко часа от трупата на Рафаел Амарго по молба на испанското външно министерство. Либийската делегация си платила за представлението.

Кадафи се развълнувал от шоуто, изнесено от опитната танцьорка Мария ла Конеха в двореца "Пардо", където бе отседнал. Той отклонил поканата на Конеха да се качи на сцената, но от фотьойла си потропвал с крака в ритъма на фламенкото. След края на представлението Кадафи се снимал с танцьорите и поканил трупата да танцува в Либия.

Този човек е покорен от фламенкото, вижда се, че той го преживява с истинска страст, коментира по адрес на либийския лидер пред "Мундо" един от хората, присъствали на спектакъла.