Факс от бакалията освобождава затворник
Факс от бакалията освобождава затворник / netinfo
От американски затвор по погрешка бе освободен арестуван младеж. Причина за грешката стана грубо фалшифициран факс, изпратен от съседния магазин за хранителни стоки, пише БГНЕС.

В изправително-психиатричния център на щата Кентъки близо до Луисвил на 6 април бил получен факс с нареждане да бъде освободен 19-годишният Тимъти Рос, обвиняем за грабеж. Там се провеждала неговата психиатрична експертиза. Факсът уж пристигнал от Върховния съд на щата, но не бил на съответната бланка, а текстът изобилствал с граматични грешки. На практика, както се изяснило, той бил изпратен от съседния магазин за хранителни стоки.

Кой е извършил това се установява в момента от полицията. Управата на затвора разбрала, че е направила грешка, едва след две седмици. Впоследствие полицаите открили Рос в дома на майка му и го вкарали обратно в затвора. Според началника на затвора Грег Тейлър граматическите грешки са обичайно в съдебните документи, а от персонала на затвора не се изисква всеки път да проверяват откъде идват факсовете.