Извecтни личнocти пpoдължaвaт дa пeчeлят oт cвoятa cлaвa дopи cлeд cмъpттa cи. Най-печелившите покойни знаменитости за 2020 година вижте в канала "Top Of The Tops" във vbox7:

Елвис Пресли - 23 милиона долара

Кралят на рокендрола продължава да трупа високи доходи за своите наследници години след смъртта си. Тази година обаче ситуацията с COVID-19 е разтърсила империята на Елвис Пресли. Имението Грейсланд, което някога е било собственост на певеца и негов дом е превърнато в музей, който тази година се налага да затвори врати за два месеца.

Арнолд Палмър - 25 милиона долара

Палмър е считан за един от най-великите и харизматични играчи на голф. Приживе обаче не печели само като голф играч, той става рекламно лице на безалкохолна напитка. И ако тази година голф сезонът е бил прекъснат заради COVID-19, именно тази сделка ликът му да бъде на бутилки със студен чай му носи наистина добри доходи и след смъртта му.

Чарлс Шулц - 32.5 милиона долара

Чарлс Монро Шулц е американски карикатурист, световноизвестен заради поредицата карикатури Peanuts. Част от доходите, които тази година са натрупани на името на г-н Шулц е след като Apple TV + излъчва нова поредица на „Snoopy in Space“.

Доктор Сюс - 33 милиона долара

Тиодор Сюс Гайзъл е американски писател, поет и илюстратор на комикси, известен главно с книгите си за деца, които подписва с псевдонима Доктор Сюс Авторът на детски книжки излиза на второ място в класацията с 33 млн. долара за 2020г.

Доктор Сюс
Gulliver/Getty Images

Майкъл Джаксън - 48 милиона долара

Кралят на попа оглавява тазгодишната класация на списание Forbes за най-добре печелещите покойни знаменитости.
Той е начело в подреждането за осма поредна година, като е заработил 48 млн. долара за наследниците си преди данъци.

Майкъл Джаксън
Gulliver/Getty Images