След вандалска проява емблематичният надпис "Холивуд" се превърна в "Холибууб", което в превод означава гърда ("Hollywood“ стана "Hollyboob", на английски думата "boob" означава женска гърда). Арестуваните са използвали огромни непромокаеми калъфи, за да сменят надписа. 

Шестима души бяха задържани от полицията за преправянето на емблемата "Холивуд", съобщи NOVA NEWS. Новият му дизайн бързо се разпространи в социалните мрежи, а  активистите се оправдаха с изявлението, че целта им била да дадат повече гласност на широкото разпространение на рака на гърдата и борбата срещу него. 

Сред тях са петима мъже и една жена - Джулия Роуз, която е редактор на еротично списание . Тя коментира, че има и друга причина за вандалския пърформанс - страницата й в Инстаграм  е била блокирана от социалната мрежа заради голи снимки.
 
Началникът на полицията в Лос Анджелис Стив Лъри осъди акта на вандализъм.  "Емблемите на Ел Ей са ни ценни и е редно те да бъдат опазвани", написа той в Туитър. 

Джулия и помощниците ѝ са изкарали около 30 минути около надписа преди да дойде полицията. Тя качи видео в TikTok, показващо кадри със задържането ѝ. 

Това не е първият път, в който буквите биват променяни. Любители на марихуаната на три пъти го преправяха в миналото на "Hollyweed", като "weed" означава канабис.  

Емблематичният за Калифорния надпис "Холивуд" съществува от 1923 г.

Източник: NOVA NEWS