Еминем се завръща на големия екран
Еминем се завръща на големия екран / снимка: Reuters, архив

Еминем ще изиграе боксьор в нов филм. Рапърът, чието истинско име е Маршал Матърс, ще изиграе главната роля във филма „Southpaw”, разказващ историята на проспериращ боксьор, който печели световната титла, но целият му свят се срива заради трагедия, след която прави опити да си върне славата.

Сценарист на филма ще бъде Курт Сутер и той ще се основава отчасти на борбата на Еминем със зависимостта му от наркотиците, документирана в последния му албум „Recovery”. „През последните седем години имах срещи с продуцентите на Маршал, за да се опитаме да направим нещо заедно. Зная, че той внимателно подбира ролите си и не участва в много филми. Но споделя толкова много от личната си борба в този суров и много честен албум, с който съм свързан на много нива”, разказва Сутер.

„Той много се интересува от бокс и изглежда му харесва уместната метафора, защото собственият му живот е бил борба. В известна степен филмът е продължение на „8-мата миля”, но не е просто биографичен, а метафоричен разказ за втората глава от живота му. В основата си това е преразказ на борбите му през последните пет години от живота му, използвайки бокса като аналогия”, разкри още Сутер.