Елтън Джон
Елтън Джон / Gulliver/Getty Images
Елтън Джон отложи европейските концерти от световното си турне за 2023 г., за да може да се подложи на операция на бедрото, съобщиха Асошиейтед прес и АФП.

Музикантът, който е на 74 години, имаше планирани концерти във Великобритания и Европа като част от турнето Farewell Yellow Brick Road, което трябваше да продължи с концерти в САЩ през 2022 г.

В края на лятото обаче той паднал на твърда повърхност и изпитва силни болки. В изявление, разпространено в четвъртък, Елтън Джон уточни, че "независимо от интензивната физиотерапия и специализирано лечение, болката продължава да се влошава и води до все повече трудности при придвижване. Посъветваха ме възможно най-бързо да се подложа на операция, за да се върна напълно във форма и за да се гарантира, че няма да има дългосрочни усложнения".



Звездата обеща на почитателите си, че следващата година концертите ще се подновят и той ще направи всичко по силите си "чакането да си е струвало". Джон планира да започне американската част от турнето си през януари 2022 г. в Ню Орлиънс.
БТА