Джони Холидей е много по-добре, според френски лекар
Джони Холидей е много по-добре, според френски лекар / снимка: Reuters

Джони Холидей, който бе приспан в продължение на няколко дни в изкуствена кома в Лос Анджелис заради тежки усложнения след операция, е много по-добре и ще пее отново един ден, увери френски лекар, цитиран от Франс прес. Доктор Франсоа Дзукарели посети 66-годишната звезда на френския рок заедно с ръководителя на отделението по ортопедична хирургия и травматология в парижката болница "Питие Салпетриер" Ив Катоне.

"Мога да потвърдя, че (Джони Холидей) е много по-добре, че ние имахме дълъг разговор с неговия лекуващ лекар и хирург", заяви Дзукарели пред радио Ер Те Ел. Той подчерта, че "новините са успокоителни: (певецът) сега е излязъл от този период на критична фаза, който ви обезпокои всички. Той ще поеме сега по пътя на едно възстановяване и при всички случаи ще пее отново един ден."

Дзукарели призна, че Джони Холидей не е в "най-добрата си форма", но е в пълно съзнание и "дори се шегувахме заедно на болничното му легло".

Един от застрахователите на рок-звездата обаче потвърди, че първите концерти, предвидени в началото на следващата година в рамките на прекъснатото турне на певеца, няма да се състоят. Той отказа да прогнозира кога ще бъде възобновена прощалната серия от концерти на 66-годишния Джони Холидей, допълва БТА.

Джони Холидей бе приет на 7 декември в болницата "Сидърс Синай" в Лос Анджелис заради инфекция, получена вследствие на операция от дискова херния в Париж на 26 ноември. В Лос Анджелис на Джони Холидей бе направена втора операция.

Певецът има чести здравословни проблеми, откакто бе опериран от рак на дебелото черво това лято.