Дженифър Лорънс оглави класацията на Форбс за холивудски доходи
Дженифър Лорънс оглави класацията на Форбс за холивудски доходи / Guliver/Getty Images

Актрисата Дженифър Лорънс изпревари други двама номинирани за тазгодишните "Оскар"-и - Леонардо ди Каприо и Мат Деймън, в ежегодния списък с най-високоплатените холивудски актьори на сп. "Форбс", съобщи Контактмюзик.

25-годишината Лорънс, която е номинирана за отличието за най-добра актриса за ролята си в биографичния филм "Джой", е спечелила повече пари през периода юни 2014 г.- юни 2015 г. в сравнение с който и да било от колегите й.

Доходите й за споменатия период са 52 млн. долара и надвишават тези на Леонардо ди Каприо и Мат Деймън, които са номинации за наградата "Оскар" за най-добър актьор съответно за "Завръщането" и "Марсианецът".

За същия период 41-годишният Ди Каприо е спечелил 29 млн. долара, а Деймън - 25 млн. долара. Трите знаменитости са единствените номинирани за "Оскар"-и в тазгодишния списък с най-високоплатените актьори на "Форбс".

Оповестяването на списъка идва няколко месеца след като звездата от "Игрите на глада" Дженифър Лорънс обвини босовете на холивудски компании, че плащат значително по-малки хонорари на актрисите в сравнение с тези на актьорите.

Източник: БТА