Дължината на пръстите разкрива на жените каква професия да изберат
Дължината на пръстите разкрива на жените каква професия да изберат / Thinkstock/Getty Images

Професията, която избира жената, се определя от дължината на пръстите й, съобщи в. "Дейли мейл".

Жените, чийто показалец е по-къс от безименен пръст, са подходящи за "мъжки" професии, като адвокат или мениджър в промишлеността. Тези с по-дълъг показалец са по-подходящи за стереотипно женските професии, като медицински сестри или начални учителки.

Съотношението в дължината на пръстите се дължи на количеството на мъжкия хормон тестостерон, на което е изложен фетусът в матката. Известно е, че изложените на повече пренатален тестостерон по-често са самоуверени, агресивни, склонни към рискове.

За изследването учени от Националния изследователски университет в Русия, ръководени от проф. Джон Наи, анализират данни за 1500 мъже и жени. Те установяват значими разлики в съотношението между двата пръста само при жените, и то предимно за лявата ръка.

Известно е, че дамите с по-къс показалец, които са били изложени на повече тестостерон преди да се родят, са по-уверени и склонни към рискове. Дали обаче това определя избора на професия, или културните норми, не е сигурно. Затова е важно такива изследвания да се правят в различни държави с различни етнически групи, обясни проф. Наи.

Изследване на учени от университета на Оксфорд, публикувано миналата седмица, разкри, че съотношението между показалеца и безименния пръст може да покаже склонността към изневяра. Хората с приблизително равна дължина на двата пръста са по-верни в любовта, докато тези с по-дълъг безименен пръст по-често мамят.

Мъжете с еднаква дължина на палеца и показалеца обикновено са по-внимателни към жените, установи екип от канадския университет "Макгил". Ако безименният пръст е по-дълъг, вероятността да са кавгаджии, инатливи и грубияни е доста голяма.

Източник: БТА