До Лондон пеша
До Лондон пеша / www.sxc.hu

Полицията в южния унгарски град Харкани онемяла, когато чула, че опитващите се да преминат през страната четирима афганистанци, ходили пеша от Кабул до Унгария, опитвайки се да стигнат до Лондон, съобщи "Дейли Мейл".

Когато епичното им пътешествие започнало, песента Bleeding Love на Леона Люис тъкмо станала номер едно в класациите. Всичко започнало през януари 2007 г., когато четиримата тийнейджъри решили да избягат от родния си град и да тръгнат пеша до Лондон, домът на най-добрата музика в света, както твърдят те.

За съжаление, четиримата ентусиасти били родени в Кабул, столицата на Афганистан, която се намира на около 4000 мили от най-големия град във Великобритания. Три години и три месеца по-късно, голите и боси бежанци са арестувани от полицията в Унгария и могат да бъдат депортирани обратно в родната им страна и то, когато са на само 1200 мили от крайната дестинация.

Полицията в Харкани, южна Унгария, разкри куриозния случай, след като задържа окаяната фантастична четворка, допълва БГНЕС.

По думите на четиримата, те са извървели 2500 мили пеша, откакто напуснали Афганистан, и възнамеряват да стигнат до Лондон, Великобритания, където ще решат с какво да се занимават.