Джеймс Гън
Джеймс Гън / Gulliver/Getty Images
Няколко месеца след като беше уволнен заради скандални туитове в миналото, Джеймс Гън отново е нает от компания "Дисни" като режисьор и сценарист на "Пазители на галактиката 3", предаде Асошиейтед прес.

„Уорнър брос“ нае уволнения от „Дисни“ Джеймс Гън
 
Новината, разпространена първо от сайта Дедлайн, е потвърдена от представители на "Дисни" и Гън, който беше режисьор и сценарист на първите два филма от поредицата "Пазители на галактиката".
Джеймс Гън беше уволнен от "Дисни" през юли 2018 година заради туитове в миналото, в които се шегува на теми като педофилия и изнасилване. Президентът на компанията Алън Хорн тогава заяви, че изказванията на режисьора са в разрез с ценностите на "Дисни".

Туитове „изядоха“ главата на режисьора Джеймс Гън
 
Гън впоследствие се извини за скандалните си туитове, наричайки ги "неуместен опит да бъда провокативен".
 
Мнозина протестираха пламенно срещу уволнението на Джеймс Гън. Звездите на "Пазители на галактиката", сред които Крис Прат, Брадли Купър, Зоуи Салдана, Вин Дизел, написаха отворено писмо в защита на режисьора, припомня агенцията.

Дейв Батиста, Селма Блеър и още куп звезди в подкрепа на режисьора Джеймс Гън
 
"Въпреки че не подкрепям неуместните му шеги отпреди години, той е добър човек", заяви Крис Прат. В изявление Джеймс Гън благодари за засвидетелстваната му през последните месеци подкрепа и за предоставената му от "Дисни" възможност отново да работи над поредицата.

Заради скандала с Джеймс Гън: Спряха снимките на „Пазители на галактиката 3“

От компанията не посочват кога ще започнат снимките за "Пазители на галактиката 3". Първите два филма от поредицата реализираха над 1,5 милиарда долара в международния бокс-офис.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА