/ Gulliver/Getty Images
Те написаха отворено писмо в подкрепа на режисьора на лентата
Американският актьор Крис Прат публикува на страницата си в Instagram открито писмо в подкрепа на режисьора на филма "Пазители на галактиката", подписано от актьорския състав на лентата, пише в. "Гардиън".
 
Туитове „изядоха“ главата на режисьора Джеймс Гън
 
"Ние напълно подкрепяме Джеймс Гън. Всички бяхме потресени от неговото отстраняване от проекта и умишлено изчакахме 10 дни, преди да се произнесем по случая. В това време ние размислихме, помолихме се за него и изслушахме всички гледни точки", се казва в писмото. То е подписано от Крис Прат, Брадли Купър, Зоуи Салдана, Вин Дизел, Дейв Батиста и други членове на актьорския състав.
 
"Бяхме въодушевени от подкрепата на феновете и медиите, които настояват Джеймс да се завърне в качеството си на режисьор на третата част на филма", се казва в текста.
 


Компанията "Уолт Дисни" прекрати деловите си контакти с режисьора заради пуснати от него туитове с осъдително съдържание. Материалите на Гън в социалната мрежа Twitter касаеха такива теми като педофилията, сексуалното насилие и СПИН.
 
Знаменитости в подкрепа на режисьора Джеймс Гън

"Оскърбителното отношение и изказвания, открити в туитовете на Гън, не могат по никакъв начин да бъдат оправдани и нямат нищо общо с онези ценности, които поддържа нашата филмова къща", изтъкна ръководителят на "Дисни" Алън Хорн. По неговите думи деловите отношения с режисьора били прекратени и той няма да ръководи снимките на третия филм от поредицата "Пазители на галактиката".
 

Gulliver/Getty Images


Фриволните туитове на Джеймс Гън били открити от негови политически противници. Гън не скривал своите либерални възгледи и често критикувал президента Доналд Тръмп. От своя страна режисьорът поднесе извиненията си и се оправда, че "просто се е шегувал".
БТА