Диетологът Маргарита Королева посочва какви храни трябва да има на всяка трапеза, ако искаме тялото да започне процеса на естествена детоксикация и прочистване.

Лекарят отбеляза, че вредните храни и некачественото хранене могат да провокират развитието на много заболявания и за да се предотврати това, е важно да се почисти тялото. Вътрешната система за естествена детоксикация се справя добре с тази задача, но за нейната по-голяма ефективност е необходимо да се въведат определени храни в диетата, които ще станат помощници на тези процеси.

"Трябва да даваме предпочитание на кръстоцветните зеленчуци, които съдържат повече сяра. Кресонът например ще помогне. Сярата, която е в изобилие в него, осигурява усвояването на протеините и е част от глутатиона - това е чернодробен ензим, който осигурява перфектния функциониране на естествената система за детоксикация на тялото", обяснява диетологът.

Полезни зеленчуци в този случай са карфиол, броколи, бяло зеле, спанак и др.
 
Рамблер