Дензъл Уошингтън
Дензъл Уошингтън / Gulliver/Getty Images
Дензъл Уошингтън си остава един от най-горещите актьори в цял Холивуд (и не го казваме само защото участва в "Мъж под прицел"). А Ридли Скот остава един от най-талантливите холивудски режисьори, който, изглежда, се е съсредоточил предимно върху предисториите и продълженията на най-известните си франчайзи, като режисира "Прометей" и "Пришълецът: Завет" и е изпълнителен продуцент на "Блейд Рънър 2049". Сега „Deadline“ съобщава, че режисьорът ветеран е избрал Дензъл Уошингтън за една от главните роли в дългоочаквания "Гладиатор 2".

Оригиналният „Гладиатор“ от 2000 г. превръща изгряващата звезда Ръсел Кроу в едно от най-големите имена на големия екран. Макар че Кроу вероятно няма да участва в новия филм, имайки предвид ужасната му съдба в оригинала, с нетърпение очакваме да видим какво ще донесе Дензъл Уошингтън в епичния свят на "Гладиатор 2".

Изглежда, че в новия филм Пол Мескал на практика ще замени героя на Ръсел Кроу Максимус като главен герой. Той играе персонаж на име Луциус, племенникът на императора, който на младини е спасен от Максимус и това събитие му е помогнало да се превърне в човека, който е днес. За съжаление, каквато и да е ролята на Дензъл Уошингтън в "Гладиатор 2", тя все още е строго пазена тайна.

Макар да не знаем кого ще играе Дензъл Уошингтън в "Гладиатор 2", знаем, че той има страхотен опит с режисьора Ридли Скот. Преди това Уошингтън се снима в "Американски гангстер" - впечатляващ филм, за който звездата беше номиниран за "Златен глобус". И, по едно странно съвпадение, което може да се случи само в Холивуд, в този филм от 2007 г. участва и Ръсел Кроу.

Успехът на Ридли Скот е достатъчна причина да очакваме Дензъл Уошингтън в "Гладиатор 2", но си струва да отбележим и факта, че актьорът е имал силни работни отношения и с Тони Скот, покойния брат на Ридли и негов колега режисьор. Един от тези филми е "Мъж под прицел", който се смята за един от най-емблематичните филми на Уошингтън.

Друга проста причина да се радваме на Дензъл Уошингтън в "Гладиатор 2" е, че през последните години той е абсолютно неповторим на големия екран. Беше ослепителен в "Макбет", а когато не беше зает да пренася шекспировата тежест на следващото ниво, помагаше за превръщането на "Закрилникът" в пълноценен франчайз за отмъстители (в момента третият филм е в постпродукция и ще продължи събитията и развитието на героите от "Закрилникът 2" от 2018 г.).

 
БГНЕС