Делото за снимките с голите гърди на херцогиня Катрин започва напролет
Делото за снимките с голите гърди на херцогиня Катрин започва напролет / Guliver/Getty Images, архив

Началото на съдебния процес във връзка с публикацията от 2012 г. на топлес снимки на херцогинята на Кеймбридж Катрин, които разгневиха британското кралско семейство, е отложено за 2 май, предаде Франс прес. Предвидено бе то да бъде дадено на 3 януари.

Шестима души на съд заради снимките с голите гърди на херцогиня Катрин

Делото е заведено срещу 6-има журналисти, фоторепортери и медийни ръководители за засягане на личния живот. Главната редакторка на списанието за знаменитости "Клоузър", президентът на медийната групировка "Мондадори", която го издава, генералният директор на регионалния в. "Прованс", фоторепортерка на същия вестник и други двама фотографи трябва да бъдат изслушани във връзка с предявени срещу тях обвинения за засягане на личния живот в съд в Нантер в района на Париж.

Уилям и Кейт ще искат обезщетение за голите снимки

Адвокат на двамата фотографи обаче настоя разглеждането на делото да бъде отложено, за да подготви защитата на клиентите си. То е свързано с публикуването на топлес снимки на Кейт Мидълтън в броя от 14 септември 2012 г. на "Клоузър".

Френски съд осъди изданието, публикувало първо голите снимки на Кейт

На направените с телеобектив снимки се вижда, че Кейт прави слънчеви бани на терасата на имение в Люберон в Южна Франция.

Източник: БТА