/ NOVA
Две поредни седмици бивши участници от хитовото риалити ще тестват кулинарните си умения в полеви условия
Специални епизоди на „Черешката на тортата“ ни отвеждат директно в Дивия север на Българското Черноморие – новият дом на „Игри на волята“. Повлиян от духа на най-мащабния риалити формат, кулинарното предаване ще бъде по-екстремно от всякога в следващите две седмици. Домакини в тези необикновени епизоди на волята и добрия вкус ще бъдат едни от най-колоритните и борбени играчи от последните три сезона на “Игри на волята“. Кулинарното гуру шеф Иван Манчев временно взима временно функциите на Ралица Паскалева и Димо Алексиев да следи изкъсо представянето на всеки от участниците. Този път обаче арената ще бъде кухнята на „Черешката на тортата“.

В първата седмица от специалния мини сезон своите готварски умения ще тестват вечно усмихнатата Денислава Велкова (сезон 5), собственичката на салон за красота Моника Николаева (сезон 5), хладнокръвната Мани Тонева (сезон 4), безстрашният пожарникар Димитър Морунов (сезон 3) и ландшафтният дизайнер Димитър Куков (сезон 4).

Димитър Морунов
NOVA

Те ще запретнат ръкави и отново ще се потопят в духа на „Игри на волята“, този път готвейки в екстремни условия навън.

Мани Тонева
NOVA

Прясна риба, шишчета с тофу, домашна тарама и модерна врачанска лютика са само някои от любопитните изкушения, които веселата компания ще може да опита в следващите дни.

Денислава Велкова
NOVA

Атмосферата в най-вкусната надпревара ще бъде допълнена от живописните и малко познати съкровища на Дивия север, които крият повече от впечатляващи истории.

Димитър Куков
Getty Images

Археологическият комплекс Дуранкулак, където е отрито най-старото обработено злато в света; Зеленият образователен център на Шабла, който развива важна културна дейност; Дуранкулашкото езеро с форма на ухо; Лагуната Шабленска тузла, чието дъно е покрито с лечебна кал и най-старият фар на Балканския полуостров, близо до който е намерена подводница от Втората световна война, ще се превърнат в арена за участниците.

Моника Николаева
NOVA

Във втората седмица на „Черешката на тортата“ част от кулинарното племе ще станат играчите от сезон 5 – безкомпромисната бизнес дама Виолета Стайкова, впечатляващата акробатка Виктория Пенелова, шампионката по калистеника Цвети Станева и класиралият се на почетното второ място компютърен гений Момчил Василев, а към тях ще се присъедини моделът Илиян Цветков от четвъртия сезон на екстремната надпревара. За първи път те ще покажат на зрителите новите територии и арени в шестия сезон на „Игри на волята“, където воините ще тестват своите физически умения и воля. Къде ще готви всеки от домакините и какви интересни истории са подготвили за зрителите, гледайте от 9 до 13 септември.

Кой ще спечели кулинарната битка? Какви тайни крие Дивият север и как изглежда новият дом на „Игри на волята“? Не пропускайте да разберете от понеделник до петък в 20:00 ч. по NOVA.

Още интересна информация за „Черешката на тортата“ може да откриете във Facebook страницата на предаването. Всички епизоди на поредицата могат да бъдат гледани и в NOVA PLAY след излъчването им в ефир.