/ БГНЕС
„Симфония на моретата“ - това поетично име носи най-големият круизен кораб в света, построен в корабостроителницата STX France в западния френски град Сен-Назер . На 24 март той вдигна котва, за да отплава към испанския град Малага.

Най-големият в света круизен кораб пое на първия си курс (СНИМКИ)

круизен кораб Симфония на моретата
БГНЕС

Корабът е с дължина 362 м и широчина 66 м. Може да поеме над 8000 души, включително 2200 души екипаж. Става дума за същински плаващ град, с ресторанти и места за развлечения с площ над 66 000 кв. м.

круизен кораб Симфония на моретата
БГНЕС

Зад строителството на кораба стои труда на хиляди души от различни националности. Сред тях е 22-годишният Александър Ангелов от Козлодуй. Младият мъж работил в STX France 3 месеца, като половината от тях прекарал като част от бояджийска група на кораба.

Разгледайте отвътре най-големия в света круизен кораб "Симфония на моретата"

Симфония на моретата
личен архив

„Колегите, с които работих пряко, бяха предимно българи, обаче на кораба се запознах с хора от Бали, Бангладеш, Филипини“, разказа Александър.

Симфония на моретата
личен архив

Младият мъж не крие, че е щастлив от възможността да бъде част от историята на кораб, към който цял свят проявява огромен интерес. „Определено съм много горд от себе си, че съм работил на най-големия кораб в света. Изживяването там ще ми остане спомен за цял живот“, категоричен е той.

Симфония на моретата
личен архив


Затаете дъх: Най-големите круизни кораби в света (СНИМКИ)

Иначе за Александър мечтите се изразяват основно в една дума – музика. Може би е интересно съвпадение с името на кораба, на който е работил - „Симфония на моретата“. „Занимавам се с музика от няколко години. Уча се да свиря на пиано и скоро ще започна да продуцирам собствена музика“, разказа още той.

Симфония на моретата
личен архив


За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук