Бритни Спиърс иска извинение от охранител на баскетболния играч Виктор Уембаняма в Лас Вегас, който я ударил по лицето, съобщиха световните осведомителни агенции.

Певицата публикува съобщение в своя Инстаграм профил във връзка с инцидента. Според Спиърс отговорността за случилото се е на Уембаняма. "Травматичните преживявания не са нови за мен. Но не бях подготвена за това, което ми се случи", се казва в публикацията на Спиърс.

В Инстаграм тя разказва, че е разпознала 19-годишния баскетболист в лобито на хотел, а след това го е видяла отново в ресторант. При повторната среща Бритни Спиърс решила да заговори и да поздрави Уембаняма за успехите му. "Беше много шумно и затова го хванах за рамото, за да привлека вниманието му. Неговият охранител ме удари по лицето, без да се огледа, пред всички. Почти ме събори и очилата ми паднаха".

Уембаняма описа случката по друг начин пред репортер на телевизионния канал "КЕНС 5" Нейт Райън. "Тази жена ме хвана отзад. Не за рамото. Знам само, че охраната ми я бутна. Не знам с каква сила, но я бутна. Не се спрях, продължих и се насладих на приятната вечеря."

Френският спортист добави, че по времето на инцидента не е знаел, че това е Бритни Спиърс. 

"Разбрах, че спортистът е казал в изявление, че съм го хванала отзад, но аз само го докоснах по рамото", се казва в изявлението на Спиърс. 

Охранителят, обвинен, че е ударил Бритни Спиърс, е Деймиън Смит, ръководител на охраната на "Сан Антонио Спърс". През миналия месец Уембаняма подписа договор с "Шпорите" от Сан Антонио.
Бритни Спиърс оспори законността на действията на Смит и заяви, че "публичните фигури трябва да дават пример за уважение към всички".

"Около мен непрекъснато има хора", каза носителката на "Грами". "През тази нощ бях заобиколена от група от поне двайсетина почитатели. Охраната ми не е ударила никого от тях."

Сайтът "Ти Ем Зи" съобщи, че Деймиън Смит се е извинил на Бритни Спиърс и тя е приела извинението му. Но поп певицата съобщи, че очаква публично извинение от баскетболиста Уембаняма, от неговата охрана или от отбора. "Тази история е много смущаваща за споделяне пред целия свят, но се случи."

Певицата е подала сигнал до полицията в Лос Анджелис. Органите на реда обявиха в свое съобщение, публикувано в "Лос Анджелис Таймс", че инцидентът е документиран, няма арести и засега няма да бъдат предприети допълнителни действия. 

В отделно изявление съпругът на Спиърс Сам Асгари осъди действията на Смит, но защити Уембаняма. По времето на инцидента Асгари е бил заедно със съпругата си. 

"Насилническото поведение на охранител, който не умее да се контролира, не бива да хвърля сянка върху постиженията на един млад и обещаващ спортист. Трябва да обвиняваме човека, който направи това, и да осъдим липсата на уважение към жените", се казва в изявлението на Асгари.
 
Розалия Благоева/БТА