Британките прекарват половината от живота си в диети
Британките прекарват половината от живота си в диети / netinfo

Средностатистическата британка прекарва цели 31 години от своя живот в спазване на диети, което е повече от половината от съществуването й като възрастен индивид. Това показват резултатите от изследване, цитирано от “Дейли Телеграф”.

Според данните от проучването диетите могат да доведат до противоположни резултати на очаквания ефект. Диетологът Шон Портър от RAC's Food on the Move Study е анкетирала 1840 мъже и жени. Тя е установила, че хората, които започват да спазват диета след Коледа, се отказват от нея до третата седмица след Нова година.

А ако режимът продължи над пет седмици, представителите и на двата пола започват да мислят само за храна. Ученият също така посочва, че строгите диети нанасят и психични вреди - те карат човека да се чувства нещастен.

Резултатите от анкетата показват, че над половината от участниците започват диета преди лятната отпуска, когато трябва да облекат бански. Портър обаче смята, че диетата може да доведе до успех само, когато желаете да постигнете нещо не чак толкова внушително и не толкова бързо. /БГНЕС/