Бети Уайт празнува 90-ти рожден ден
Бети Уайт празнува 90-ти рожден ден / снимка: Reuters

Легендарната телевизионна актриса Бети Уайт навършва 90 години. Звездата от „Жега в Кливланд" получи поздравления от Ейми Полър, Карол Бърнет, Мери Тайлър Мур, Хю Джакман и дори американския президент Барак Обама.

Телевизия Ен Би Си почете Златното момиче на Америка, припомняйки най-хубавите моменти от седемте десетилетия на Уайт в шоубизнеса.

„Не мога да повярвам, че навършваш 90 години. Ще те помоля да покажеш копие от акта си за раждане", пошегува се президентът Барак Обама в записано обръщение към актрисата.

Бети Уайт е родена на 17 януари 1922 година в Оук Парк, щата Илинойс. За 70 години в шоубизнеса Бети Уайт е участвала в редица продукции. Най-запомнящи са ролите й в класическия ситком от 70-те години „Мери Тайлър Мур", „Златните момичета" (1985), „Адвокатите от Бостън" (2005-2008), „Дързост и красота" (2006-2009), „Предложението", където си партнираше с Райън Рейнолдс и Сандра Бълок.

В момента актрисата се снима в хитовия ситком „Жега в Кливланд", който спечели наградата за любим комедиен сериал по кабелна телевизия на наградите „Изборът на публиката".

Честит рожден ден, Бети!