Какво се случва с бебето, когато то навърши 8 месеца? Какво ново може да прави, какви промени настъпват с тялото му и настроението му и какво да правите вие, когато сте около него? Отговорите може да видите в канала Mamma mia във Vbox7.

Първото зъбче

При някои бебчета вече е време за първите зъбчета. Те могат да се появяват както без да разберете, така и да са придружени с много болка и плач. Сигурни признаци, че чака зъбче са наличието на сополи, слюноотделяне, бъркане в устата и, ако нямате късмет, плач и безсънни нощи.

бебе
iStock/Getty Images

Хранене

Вече може да започнете да му давате все повече видове храна, да въвеждате по-твърди и разнообразни храни. Всеки родител сам си решава кога и какво да въведе, но хубавата новина е, че може да въвеждате все повече неща. Много често децата използват храната, за да си чешат венците в този период.

бебе
iStock/Getty Images

Мобилност

Възможно е бебето вече да иска да се опитва да ходи. Дали ще се движи до мебели или ще иска да го държите изправено и да го водите, при всички деца е различно, но никак не е изключено и сами да проходят на тази възраст. Стават все по-закачливи, игриви и изискващи внимание. Именно заради тази негова мобилност, задължително гледайте да не се докопва до частици, които може да погълне и с които да се задави, особено, като имате предвид, че ще иска да пъхне всичко в устата си.

Родителите да не общуват с пеленачетата на бебешки език

С бебе на море

Ако сте решили да заведете на море 8-месечното си бебе, бъдете готови за изненади.Например то вече да иска да пробва пясъка на вкус, да се стресне от водата. Не се притеснявайте да заведете дори и по-малките си бебета на море и не се лишавайте поради такива причини от мечтаната почивка. Но най-важното е – пазете бебето от слънцето!

И още:

Каква е разликата между добрия и мъдрия родител? (ВИДЕО)

11 мъдри правила на кралското възпитание за умни и добри деца (СНИМКИ)

Какво се случва през седмия месец на бебето? (ВИДЕО)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук