Астронавтка нападна своя колежка от ревност
Астронавтка нападна своя колежка от ревност / netinfo

Американската астронавтка Лиза Новак беше арестувана за нападение срещу жена, която подозирала като съперница в борбата за сърцето на друг астронавт, пише в. “Орландо сентинъл”.

43-годишната Лиза нападнала Колийн Шипман, защото смятала, че се интересува прекалено от нейния възлюбен Уилям Йофелайн, също астронавт.

На паркинг в Орландо, щата Флорида тя напръскала със спрей съперницата, която се намирала в колата си. При обиска на автомобила на агресивната Лиза полицаите открили аерозолния флакон със спрей, метално куфарче, 600 долара, нож и перука. Последната находка на полицаите бил пакет с памперси, защото астронавтката пътувала до Орландо без да спира. Тя изминала 1500 км. за 12 часа.

При разпита Лиза признала, че искала само да сплаши конкурентката за сърцето на Уилям и че отношенията й с него били “малко повече от колегиални и по-малко от сантиментални”.

НАСА командировала спешно в Орландо свой отговорен служител, за да обсъжда с полицаите как да се постъпи в тази ситуация с космическата ревност.

Лиза Новак е омъжена с 3 деца и през юли 2006 г. беше в екипажа на совалката „Дискавъри” при полета й до Международната космическа станция.