/ Thinkstock/Getty Images
Астронавтът Майкъл Колинс публикува неизвестна досега снимка на екипа на Аполо 11. Това идва в момент, когато светът се готви да празнува 50-та годишнина от първото кацане на човек на Луната.
„Екипажът. Намерих това в дъното на кутия. Не мислете, че някога е била използвана от НАСА“, написа Колинс в Twitter. На снимката са самият Колинс, Нийл Армстронг и Бъз Олдрин, позиращи пред голям модел на Луната.

88-годишният астронавт е добавил #TBT, което означава "Throwback Thursday", интернет феномен, при който хората в социалните медии публикуват снимки или спомени от миналото си, което, както подсказва името, се случва в четвъртък. Тази година на 20 юли 2019 г. се отбелязва 50-годишнината от мисията на Аполо 11.
По време на мисията, Алдрин и Армстронг първо стъпили на повърхността на Луната, докато Колинс пилотирал командния модул. След като мисията на повърхността приключила, двамата астронавти се присъединяват към Колинс в Колумбия, преди да се отправят обратно към дома. Триото успешно се приземи в Тихия океан на 24 юли 1969 г.
БГНЕС