Американка яде грим вместо шоколад
Американка яде грим вместо шоколад / снимка: morguefile.com

Вместо да слага грима по лицето си, 22-годишна американка от Охайо предпочита да го яде. Тя не само си хапва продукти за разкрасяване, а не може да преживее деня без 15 до 22 кутии дневно.

„Вкусът се различава в зависимост от цвета и марката на продукта. Любими са ми металическите сенки в светло кафяво, бяло и сиво. Не мога да живея без да ям грим. Представям си, че оцветявам вътрешностите си с цвета, който ям. Все едно сам създаваш бонбоните, които обичаш”, обяснява Бритъни.

Когато била на пет години, американката искала да разгледа гримовете на майка си и вместо да се гримира с тях, решила да ги пробва на вкус. Ето така се зародил странният й навик. „Докато разглеждах цветовете, поисках да ги опитам на вкус. Като ги опитах веднъж, не можах да спра”, разказва тя.

Макар че има склонност към сенките от 5-годишна възраст, Бритъни признава, че е прибягвала до екстремни мерки, за да скрие навика си от семейството си. „Крия грим навсякъде вкъщи. Под диваните, във вазите, във фризера... Косата ми е много дълга и с нея мога да прикрия грима, който искам да взема със себе си, когато излизам”, казва тя. „Пазя пристрастеността си към гримовете в тайна, защото не искам да давам обяснения на хората. Майка ми не знае. Ако знаеше, никога нямаше да ме остави да й обясня и щеше да ми натяква по няколко часа всеки ден”, продължава Бритъни, допълва БГНЕС.

Заради пристрастяването си, американката харчи близо 200 долара всяка седмица за козметика. „Когато отида в магазина, трябва да опитам вкуса, за да бъда сигурна, че си купувам продукта, който трябва. Слагам малко на ръката си, оглеждам се и когато никой не гледа, облизвам продукта от ръката си. Ако не ми хареса, го връщам. Зная, че това не е правилно, но не искам да си купувам нещо, което не бих яла или носила”, разказва американката.