Американец създаде хладилник, подхвърлящ бири
Американец създаде хладилник, подхвърлящ бири / netinfo

Американски изобретател измисли хладилник, който подхвърля кутийките с бира на мързеливите пиячи.

Джон Корнуел е похарчил 1500 британски лири, за да създаде своя Хладилник-подхвърлящ-бира, съобщава британският вестник “Мирър”, цитиран от БГНЕС. Изобретението вече привлича голям интерес, след като на сайта www.metacafe.com бяха качени видеоклипове на машината.

Хладилникът се активира с дистанционно управление, което освобождава повдигащ механизъм вътре в него. Така кутийката се вдига до електронен катапулт, който се завърта докато се изравни с “жадната цел”. След това хладилникът мята бирата на пияча. Той може да побира общо 24 кутийки с бира.

Според Джон, който е на 22 години и току що се е дипломирал в университета на Северна Каролина, идеята го е споходила докато си седял на дивана с няколко бири около себе си. “Помислих си – ами какво ще стане ако вместо да ходя аз за бирата, тя идва при мен? Три месеца по-късно създадох мини-хладилника. Естествено, има лека опасност да те удари някоя кутийка по главата докато лети към теб, но тази вероятност намалява когато свикнете с употребата на машината”, сподели още Джон.