Америка обикна ореховките
Америка обикна ореховките / снимка: morguefile.com

Бадемовите сладки и ореховките - любимите лакомства на поколения французи, са на път да изместят кейковете от сърцата на американците и да се превърнат в любимия им десерт.

Пекарни, посветени на пъстроцветните сладкиши, никнат като гъби из улиците на Ню Йорк, Сиатъл и Сан Франциско. Дори легендарната парижка сладкарница Laduree, чийто главен готвач Пиер Дефонтен създаде ореховката преди век, през август отвори първия си клон в САЩ, пише БГНЕС.

„Този магазин е досущ като онзи и носи същия дух”, заяви директорът на Laduree Дейвид Холдър за новия магазин на компанията. „Продуктите и качеството им са същите”, настоя още той. Въпреки, че рецептата на Laduree се пази в тайна, Холдър уточни, че сладкишите на компанията се произвеждат в Париж от 50% бадеми, захар, белтъци, оцветители и естествени аромати.