Амбър Хърд
Амбър Хърд / Gulliver/Getty Images
Амбър Хърд е подала молба за развод с "чудовището" Джони Деп през май 2016 г., защото вече се страхувала за живота си, предаде АФП.

„Трябваше да го напусна“, свидетелства 36-годишната актриса пред съдебния състав в дело за клевета, заведено срещу нея от бившия ѝ съпруг. „Знаех, че няма да оцелея, ако не го направя. Бях ужасена, че всичко това ще свърши много зле за мен. Бях работила толкова усилено, за да проработи тази връзка. Беше трудно, защото обичах Джони толкова много“, каза тя пред съда.

Хърд каза, че звездата от "Карибски пирати" се превръщал в "чудовище", когато пие, и усилията ѝ да го накара да пие и да спре наркотиците, се провалили.

В седмицата, в която подала молба за развод, Хърд поискала и временна ограничителна заповед срещу Деп, защото след спор Деп хвърлил мобилен телефон по нея, като я ударил в лицето.

Деп отрече твърденията ѝ заяви, че в брака им тя е проявявала насилие.

Звездата заведе дело срещу Хърд заради нейно интервю за The Washington Post през декември 2018 г., в което тя описва себе си като „публична фигура, еталон за домашно насилие“. В интервюто си Хърд не казва името на Деп, но той я съди, защото тя намеква, че той е насилник. Делото срещу Хърд е на стойност 50 милиона долара.

Хърд заведе контраиск за 100 милиона долара с твърдението, че претърпяла „безумно физическо насилие и малтретиране“ от него.

Актьорът и Хърд се запознаха през 2009 г. на снимачна площадка и се ожениха през февруари 2015 г. Разводът им беше финализиран две години по-късно.
БГНЕС