Алсу ще води финала на Евровизия
Алсу ще води финала на Евровизия / снимка: БГНЕС

Водещи на финала на конкурса "Евровизия 2009", който ще се проведе на 16 май в спортен комплекс "Олимпийски" в Москва, ще бъде телевизионният водещ Иван Ургант и певицата Алсу, съобщи директорът на Първи канал Константин Ернст, цитиран от РИА "Новости".

Водещи на полуфиналите на песенния конкурс, които ще бъдат съответно на 12 и 14 май, ще бъдат телевизионният водещ Андрей Малахов и топ моделът Наталия Водянова.

Певицата Алсу беше участничка в "Евровизия 2000", където достигна до почетното второ място, припомня БГНЕС. Нейният баща е влиятелен бизнесмен в петролния бранш, тясно свързан с "Лукойл".

Иван Ургант и Андрей Малахов са водещи на Първи канал, един от организаторите на конкурса. Водянова е многодетна майка, съпруга на британски лорд и известен топ модел. Тя ще дебютира като водеща на такова голямо събитие.

Интригата с водещите на конкурса беше една от главните на "Евровизия 2009". В медиите се разпространяваше разнообразна информация за претендентите за водещи, започваща от Наоми Кембъл и стигаща до Мила Йовович.