Алкохолизмът подействал „възпитателно” върху Алис Купър
Алкохолизмът подействал „възпитателно” върху Алис Купър / снимка: Guliver/Getty Images

Американският рок ветеран Алис Купър не съжалявал за годините на алкохолно пристрастяване в своя живот, тъй като те му подействали „възпитателно”, съобщава сайтът Контактмюзик.

67-годишният изпълнител вярва, че преодоляването на алкохолизма му е дало допълнителни сили, за да се справи с живота. Така той успял да загърби чашката, за да може да продължи да прави музика.

Той призова младите хора да не тръгват по неговия път. А ако вече са придобили алкохолна зависимост, да намерят като него сили в себе си, за да я преодолеят. „При мен моите години на алкохолни ексцесии ми дадоха допълнителна сила след това, на по-късен етап. Чистосърдечно си признавам, че бях станал класически алкохолик”, споделя Купър.

Рокаджията се спасил от вредния порок, благодарение на личния си лекар. Той го поставил пред дилемата - или да умре от цироза, или да остане жив, и да запише още поне 20 албума. Дал му три седмици да си помисли.

Новият албум на ветерана ще излезе на 11 септември и в него ще участват Пол Маккартни, Джони Деп, Дейв Грол, Брайън Джонсън. Плочата с кавър версии „Hollywood Vampires” е посветена на „всички приятели, които загубихме заради алкохол или наркотици”, като Джими Хендрикс, Кийт Мун, Хари Нилсън.

„Албумът е готов. Той е миксиран и готов за пускане. Аз съм много, много доволен от него”, съобщава Алис Купър.

Името на албума е заимствано от пиянската компания на Купър от 70-те години на миналия век в лосанджелиския бар „Рейнбоу”, в която участват Джон Ленън, Ринго Стар, Кийт Мун, Хари Нилсън. Очаква се супергрупа на Алис Купър със същото име да се представи на фестивала „Рок в Рио” през септември.

Източник: БТА