Ако не сте много сигурни дали даден човек ви харесва или не и не можете да го попитате директно, обърнете внимание на начина, по който ви говори, неговите жестове и как се държи.

Vbox7 предлага няколко съвета, които ще ви помогнат:

Почесва се по врата

Ако човекът срещу вас се почесва често по врата по време на разговора ви, това може да е знак, че не е сигурен или се съмнява в това, което казвате.

Ако събеседникът ви често вдига раменете си, скривайки по някакъв начин врата си, това означава, че не е съгласен с вас или не ви казва цялата истина.

Свива устни

Ако в разговор видите събеседника си да свива устни, това обикновено е знак, че нещо не е наред и се чувства неудобно в компанията ви.
Но това също може да означава, че не харесва темата или въпроса, който обсъждате.

Опитайте да смените темата и отново погледнете устата му. При някои хора прехапването или свиването на устни е начин, който използват да се успокоят, ако се чувстват разтревожени за нещо.

Спазва дистанция

Ако направи крачка назад, докато разговаряте, това може да означава, че човекът срещу вас иска да спази някаква физическа или емоционална дистанция. В този случай това вероятно означава, че се чувства неудобно.

Не говорим за лично пространство, от което всички се нуждаем - но можете да усетите, когато някой умишлено стои на голяма дистанция.

Използва фалшива усмивка

Можете ли да разпознаете фалшивата усмивка? Обърнете внимание на ъглите на устните и бръчките около очите. Истинската усмивка включва много лицеви мускули. Така че, когато някой наистина се смее на шегата ви, можете да видите линии около очите му. Фалшивите усмивки не включват толкова много мускули и изглеждат напрегнати и принудени.


Липса на контакт с очите

Липсата на контакт с очите със сигурност е лош знак при разговор с някого. Това може да означава, че събеседникът ви не се интересува толкова от разговора с вас или че връзката ви не е толкова истинска, колкото сте си мислили.

Освен това може и да не е искрен, защото избягването на контакт с очите е знак, че някой крие нещо.