Безспорен факт е, че приятелството е едно от най-прекрасните неща, на които човек може да се наслаждава. Щастливци са хората, които се радват на истински приятели за цял живот. С тях ние споделяме най-веселите си и ценни моменти, а понякога и най-тъжните. 

За жалост обаче понякога пътищата ни се разделят. По една или друга причина, всеки поема в различна посока. Как обаче да разберете за себе си, че е време да продължите напред без определен човек от обкръжението си? Вижте в канала "Кaк дa" във vbox7:

Искат да бъдете друг човек

Приятелите трябва да се приемат такива, каквито са. С всички плюсове и минуси. Ако някой иска от вас да бъдете нещо, различно от себе си, дайте заден ход. По-добре да прекратите взаимоотношения като тези, отколкото да се налага да играете и да преструвате на някой друг. Едно е да ви мотивират да бъдете по-добра версия на себе си, но съвсем друго е да не се чувствате комфортно, защото ви критикуват.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sistedagmedsommerogsol ..☀️ . . . . #paddleboarding #paddleboard #norway #summer #stavanger #sup #friendship

A post shared by Marianne Vika (@mariannevika) on


Завиждат ви за това, което имате

Завистта е опасна. Пред вас някои хора могат да се правят на добри, а зад гърба ви да сеят обиди и злобни коментари. Когато някой ви завижда, това показва колко не харесва себе си. Освободете се от подобен тип хора, не са ви нужни, защото само ще ви пречат да се развивате и няма да се радват истински на силните ви моменти.

Лъжат ви

Лъжата е нещото, което може да разруши всяка връзка - без значение дали е романтична или приятелска. Не лъжете, бъдете откровени с хората, дори това да е трудно. Ако усетите или научите, че близък приятел ви лъже редовно за пълни глупости, просто поговорете с този човек, обяснете му, че знаете. Човешко е да се греши и е нормално да прощаваме. Ако обаче продължи, то не давайте втори шанс на такава личност.

Не ви подкрепят

Приятелската подкрепа е важна. Не става дума да ни възвеличават и хвалят, а просто да има едно рамо, на което да се облегнем, когато имаме нужда. Подкрепата се изразява и в разговори, а не само в някакви материални възможности. Ако няма такъв човек срещу вас, а само някой, който ви критикува и ви кара да се чувствате зле - време е за промяна.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

It’s happening... #FriendsReunion @hbomax

A post shared by Friends (@friends) on