Няма значение дали сте на интервю за работа или на първа среща – съществуват определени правила за общуване. Според експертите езикът на тялото е отговорен за 58% от успеха ни.

Вижте позициите на тялото, които ни пречат в общуването:

1. Прегърбеност

Ако сте прегърбени, вие изглеждате слаби и несигурни в очите на другите. Ако сте се отпуснали на стола, демонстрирате незаинтересованост от работата си.

2. Неправилна позиция на краката

Позицията на краката може да издаде вашата незаинтересованост или несигурност. Начинът, по който поставяте краката си, може да разкрие доста за личността ви. Например кръстосаните крака издават отбранителна, отдалечена позиция, събраните колене и раздалечени стъпала изграждат образа на дете, разкрачените крака показват господство, понякога арогантност.

Пет емоции, които хората издават чрез езика на тялото (ВИДЕО/СНИМКИ)

3. Нервно движение с ръце

Ако движите нервно ръце, вие демонстрирате липса на доверие и професионализъм. От друга страна обаче, отсъствието на жестове може да показва загуба на интерес.

4. Скръстени ръце

Не стойте непрекъснато с кръстосани пред гърдите ръце. Това е отбранителна позиция. Най-добре е да държите ръцете си назад, защото това показва вашето превъзходство и увереност.

5. Слабо ръкостискане

Важно е да се ръкостискането да е силно. Обратното показва липса на авторитет и увереност. Но и тук трябва да има баланс - твърде силното ръкостискане може да се възприеме като агресия.

Шест признака, че някой ви лъже (ВИДЕО)

6. Избягване на контакт с очите


Ако не гледате хората в очите по време на делова среща, създавате впечатлението, че сте неподготвени или непрофесионалисти. Но и прекаленото взиране в очите може да изглежда грубо и враждебно.

среща
Thinkstock/Getty Images

7. Игра с телефона или с косата

Ако си играете с косата, ръцете или телефона, то това може да разсее партньора ви.

Какво издава позата при сън за вашата връзка? (СНИМКИ)

8. Неправилна позиция на пръстите и китките

Когато поставяте пръстите на едната ръка върху тези на другата, това може да създаде впечатлението, че се опитвате да измамите човека срещу вас.

9. Имитирате другите неправилно 

Огледалното имитиране може да бъде полезно. Изследванията показват, че мъжете намират огледалното имитиране за по-трудно от жените, но жените се влияят повече от него.

Как да разберем тайните желания на мъжете чрез езика на тялото им

10. Не се усмихвате достатъчно

Усмивката кара околните да се чувстват спокойни. Някои хора няма да обърнат внимание на позицията на краката и ръцете ви, но всеки ще реагира на сигнала, предаден от лицето ви.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук
BrightSide