За или против полицейския протест? Вашите отговори във Facebook
За или против полицейския протест? Вашите отговори във Facebook / БГНЕС

Полицаи излязоха на протест и блокираха проходи и пътища. Недоволството им е провокирано от предвидени промени в проектобюджета за следващата година, в който са заложени по-малко средства за сектор "Сигурност", в т.ч. и намаляване от 20 на 10 заплати на напускащите МВР.

Лидерите на КТ „Подкрепа", Синдикалната федерация на служителите в МВР и синдикат "Отбрана" бяха категорични, че проектобюджетът за 2015 г., който включва драстичното орязване на социалния пакет и привилегиите при пенсиониране на полицаи, пожарникари, военнослужещи и надзиратели е приет „на тъмно".

Попитахме нашите читатели  "Подкрепяте ли протеста на полицаите?". Получихме стотици отговори както на сайта Dariknews.bg, така и на страницата ни във Facebook.

Ето и някои от коментарите по повод полицейските протести във Facebook (публикуваме ги без редакторска намеса):

"Обществото щеше да ги подкрепя, ако беше доволно от тях! А случаят не е такъв..."

"Да!! Стига сме се делили!!"

"Не,още повече протеста е незаконен"

"Да подкрепям ги защото и те имат семейства."

"Не, защото е режисиран. За промените знаеха от три седмици но се вдигнаха едва сега. Защо ли?"

"Разделяй и владей! До кога бе народе, трябва да бъдем единни."

"Не. Защото аКо бяха "полицаи"нямаше да пазят проститутките, да пазят диларите и де правят че невиждат че се купуват гласове"

"Дори когато брат ти греши той си остава твой брат.Предвид че протеста е срещу политиците няма как да не го подкрепя.Но и ченгетата трябва да подкрепят народните протести.Не платените от Сорос,а наистина народните."

"абсолютно,категорично и без никакви задръжки НЕ,НЕ,НЕ,НЕ"

"Подкрепям ги разбира се.....подкрепям всеки, който отстоява правото си за по-добър живот.... само ме е яд,че когато аз протестирах, една част от тях (не всички) се държаха с мен (и останалите) арогантно, като с престъпник!!!! Сякаш те са от друга планета..... а сега, търсят подкрепа и разбиране.....малко е нагло и лицемерно от тяхна страна....
Но въпреки това, аз им прощавам и ги разбирам.... имат подкрепата ми щом толкова я желаят! wink emoticon"

"Категорично не. Да бъдат уволнени протестиращите и ще видят с какви пари живеят обикновените хора."

"Системата е опорочена от хора нагоре.Те са изпълнители . Сега би трябвало да подкрепим протеста , защото са поставени в това положение от 'реформатори' които не знаят какво да направят. ."

"Не , снощи заради тях се прибирах 1 ч от работа гладен , мръсен и изморен. Изнервиха света , образува се километрично задръстване . Да си протестират някъде да не пречат на прибиращите се от работа хора."

"Да!Лекари,учители,полицаи,пожарникари са най-онеправданите в тази "така наречена държава"."

"Твърдо не защото това не е никаква полиция която вместо да помага на хората помага на бандитите и от тая си дейност добри парици печели frown emoticon"

"Ква е тая злоба? Защо никой не цени тяхната професия? Защо никой не вижда на какво са изложени? И как може някой да се обърне и да каже "работете за каузата"? Защо никой не вижда тяхната кауза? А как бихте реагирали ако виждате мъртви хора?"

"Не ! Трябва да се разформироват и се преназначат отново ????
Само истинските полицаи !!!
Всички боклуци вън дори и от първия ешалон на МВР !!!"

Още коментари можете да намерите във Facebook страницата на Dariknews.bg.

Ако искате да се включите в дискусията, гласувайте в нашата анкета ТУК или във Facebook страницата на Dariknews.bg ТУК

Всичко на тема "Протестът на полицаите" четете ТУК