/ iStock/Getty Images
За младите двойки сватбата е може би най-важният момент в живота им. И затова искат тя да остане незабравима. Deutsche Welle показва 10 екстравагантни възможности за сключване на брак в Германия:

В зоологическата градина

Двойките, които обичат екзотиката, могат да организират сватбеното си тържество в зоопарк. В кьолнската зоологическа градина церемониите се провеждат при слоновете, които дори могат да бъдат избрани за кумове. Този вид сватба излиза 400 евро.

Булка с панталони! Осмеляваш ли се? (СНИМКИ)

На лифта

Едва ли може да бъде по-романтично: в Бавария младоженците имат възможност да се повозят на пищно украсена лифтова кабинка, тапицирана с червено кадифе, която ги отнася към планинските върхове на 1 400 метра височина. Бракосъчетанието се извършва в хотела на върха, от който се открива чудесна гледка към околните гори.

В старинен замък

Неоготическият замък Драхенбург, един от най-красивите дворци от 19 век в провинция Северен Рейн-Вестфалия, е разположен близо до брега на Рейн, по склоновете на хълма Драхенфелс недалеч от Бон. Тържествената сватбена церемония в тези приказни кулиси излиза между 600 и 1 700 евро - в зависимост от избраната зала.

Изчислиха до каква възраст трябва да се оженим, за да е щастлив бракът

Драхенбург
iStock/Getty Images

На дирижабъл

В град Фридрихсхафен на Боденското езеро можеш да отпразнуваш сватбата си и на дирижабъл. Тържествената церемония се провежда преди летателният апарат да се е устремил към небето. Младите политат, след като си разменят пръстените и получат брачното си свидетелство. Цената е по договореност.

На най-високия връх

Цугшпице е най-високият връх на територията на Германия - 2 962 метра. Веднъж в месеца на върха се качва служител на град Гармиш-Партенкирхен, който провежда сватбената церемония. Тоест, на Цугшпице може да се сключи брак само в 12 дни в годината. Около 60 двойки годишно се възползват от тази възможност за екстравагантно бракосъчетание. Цената е 250 евро.

брак
iStock/Getty Images

В морски фар

В сурово време, при почти никакъв комфорт, на твърди дървени пейки. Сключването на брак във фара на Пилзум на брега на Северно море е въпрос на вкус. Но пък великолепната гледка, която се открива от върха на морския фар, компенсира всички неудобства. И в този случай цената е по договореност.

5 от най-странните сватбени обичаи по света (ВИДЕО)

На стадиона

В Германия, страната на футболните запалянковци, бракове нерядко се сключват на стадионите на отборите от Бундеслигата. Към стадиона на футболния клуб "Шалке 04" в Гелзенкирхен дори има параклис, където, в зависимост от вероизповеданието, обредът се отслужва от католически свещеник или от протестантски пастор.

Пет приказни сватби от света на кралските особи (СНИМКИ)

На пистата

Да сключиш брак под звука на ревящи мотори е възможно на Нюрбургринг - знаменитата писта в провинция Райнланд-Пфалц. Такива бракосъчетания се предлагат обаче само в два дни от годината - на 12 юли и на 11 октомври. От догодина дните за сключване на брак ще се увеличат на четири.

брак
iStock/Getty Images

В прочутата висяща железница

Прочутата Вуперталска окачена железница и един от видовете обществен транспорт в града. Особено популярен е нейният "кралски вагон", който често се наема за сватбени тържества. В делничен ден цената е 476 евро, като включва и едночасова разходка из града. В почивен ден се доплащат още 81 евро.

Вуперталска окачена железница
iStock/Getty Images


За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук

Deutsche Welle