Изчислиха до каква възраст трябва да се оженим, за да е щастлив бракът
Изчислиха до каква възраст трябва да се оженим, за да е щастлив бракът / ThinkStock/Getty Images

Учени установиха, че ако искаме щастлив брак, най добре е да се оженим в края на 20-те и началото на 30-те си години, съобщава в. "Дейли мирър".

След 32-годишната възраст рискът от развод се увеличава с 5 процента за всяка изминала година. До този извод стигнал Никълъс Уолфингър от университета в Юта. И обратното. Ако човек се задоми в интервала между 28 и 32-години, то опасността от развод намалява с 11 процента.

Топ 30 на най-важните фактори за щастлив семеен живот

"Досега се смяташе, че колкото хората повече изчакват, преди да сключат брак, толкова по-добре, коментира Уолфингър.Търсеше се "зряло" решение за тази важна стъпка, което ще осигури стабилно партньорство. Но се оказва, че прекаленото изчакване, особено след 32-годишния предел, води до нестабилни бракове, досущ като при прекалено младите двойки.

Тайната на дългия и щастлив брак не се крие в секса

Ученият има само известни предположения защо бракът на по-възрастните двойки е нестабилен. Тези, които дълго отлагат Менделсоновия марш, според Уолфингър, са хора с проблеми в междуличностното общуване. Те не се женят, защото доста рядко ги пожелават за партньори. А когато го сторят, техните женитби автоматично попадат под повишен риск от развод!!"

Бракът на много млада възраст също не вещае дълговечност, уточнява БТА. Уолфингър отдава тази нестабилност на прибързаните решения, които гледат на него като на купон и на забава. Но подобно отношение не може да скрепи за дълго време една връзка.

Още съвети за щастлив брак и съвместен живот:

Щастливият брак зависи от  секс, смях и още нещо

Тайната на успешния брак - "Да" на всяка прищявка на жената

Любов, доверие и... два телевизора, за да има мир в къщата