Опашки от избиратели в ранните часове на изборния ден в Турция. Хората започнаха да се събират пред една от изборните секции още от 6:30 часа сутринта и да пазят реда си. Голяма е и опашката от хора пред консулската ни служба в Анкара, посочва NOVA.
 
"В първата секция наред с представителите на СИК, има и млади мъже, застъпници и наблюдатели и представители на определена политическа сила. Те бяха без баджове, въпреки че това е изискване на ЦИК", разказа журналистът Генка Шикерова.
 
Започнаха и първите скандали във връзка с попълването на декларациите за гласуване. Те се попълват вътре, на място и да се полага подпис пред членовете на секционната избирателна комисия. Това обаче затруднява работата на комисията и забавя хората.
 
"В първа секция в Турция се говореше на турски език. Застъпници и наблюдатели даваха инструкции на хората, които гласуват. Бяха се оформили на практика две опашки – на хората, които вече са гласували и чакат да си вземат документите и втора – на хората, които трябва да попълват декларации", допълва Шикерова.
 
От втора секция ще бъде подаден първият сигнал за изборни нарушения заради това, че не са създадени условия да се попълват декларации от повече от един човек, с което изключително много се бави опашката.

Следете как протичат парламентарните избори и на страницата на Dariknews.bg във Facebook, където можете да споделяте и вашите коментари по темата, както и да сигнализирате за нередности по време на изборния процес.
nova.bg