От ОИК намират, че жалбата се явява неоснователна и я оставят без уважение
По жалба за неправомерни действия от член на Секционна избирателна комисия (СИК) се е произнесла Общинската избирателна комисия (ОИК) в Сандански.

Информацията става известна от данни, публикувани на сайта на ОИК. В жалбата се твърди, че член на СИК се е опитал да наруши тайната на вота. Той е излизал извън секцията, причаквал е избирателите и е давал указания за кого да гласуват. 

В изборния ден: Седем жалби и сигнали са постъпили в ОИК – Благоевград

В информацията е посочено, че от ОИК са снели обяснения от членове на комисия, но са получили противоречиви данни, както и липса на конкретно посочени лица, върху които е направен опит за въздействие, пише в решението. 

От ОИК намират, че жалбата се явява неоснователна и я оставят без уважение. С това сигналите в ОИК стават два. По-рано днес постъпи сигнал, в който се твърдеше, че в секция в село Калиманци новоизбраният кмет на селото стои пред секцията и заплашва гласоподаватели да гласуват или не за определен кандидат.

От ОИК указаха на председателя на съответната секция да спазва реда и условията за гласуване, при спазване на Изборния кодекс.
Евелина Митрева, БТА