Без затруднения започна пробното гласуване с машини в Стара Загора. За да дадат вота си, експериментално пред обучителната демомашина, поставена на входа на Културен център „Стара Загора“, се спираха както млади, така и възрастни хора.  Ивелина, на 18 години, беше една от първите, които пробват как става гласуването с машина. С помощта на указанията на представител на Районната избирателна комисия (РИК) девойката се справи без затруднение.

Доставиха машините за пробно гласуване във Варна

Тя разказа, че на 2 октомври ще има възможността за първи път да упражни правото си на глас и допълни, че лесно се работи с машините и в изборния ден няма да се притеснява.

Вота си на пробното гласуване упражни и Георги Емилов. По думите му демонстрационното гласуване ще е от полза на всички. „Тези, които опитат, ще могат да опитат и в деня на изборите да гласуват, без да се затрудняват“, смята старозагорецът.

Председателят на РИК Стара Загора Кристиан Баджаков уточни, че в 27 Многомандатен избирателен район от днес има разположени дванадесет демомашини. Той апелира всички, които изпитват притеснения, да се възползват от възможността за тестово гласуване със специализираното устройство.

Започна разполагането на машини за пробно гласуване в Кюстендилско

Баджаков допълни, че машини ще бъдат поставени по график във всички населени места със секции с машинно гласуване. Графикът е публикуван на сайта на РИК Стара Загора.