Започна разполагането на машини за пробно гласуване в села от община Дупница, във връзка с предстоящите избори за Народно събрание на 2 октомври, съобщиха от общинската администрация в Дупница.

Жителите на селата Крайници, Бистрица, Яхиново ще могат да упражняват пробно гласуването до 16 септември, всеки ден от 9:30 до 12:00 часа и от 13:00 до 17:00 часа часа в кметствата на населените места.

ЦИК: На разположение са 400 машини за пробно гласуване

Жителите на селата Червен брег, Самораново и Джерман ще имат на разположение машини в периода от 19-и до 23 септември. Демо машина е разположена и в партерната зала на община Дупница. 

Дванайсет демо машини бяха раздадени вчера в общините в Кюстендилска област, съобщиха от Районната избирателна комисия. От там уточниха, че броят на секциите в областта, в които ще има машинно гласуване са 170.

"В Кюстендил едната демо машина ще бъде разположена в информационния център на площад "Велбъжд", а другата ще обикаля общините по график.

Пробно гласуване няма да има в община Трекляно, защото там ще се гласува изцяло с хартиена бюлетина", каза председателят на Районната избирателна комисия в Кюстендил Венцеслав Механджийски.
БТА