Tommy Lee ексклузивно пред Дарик
Tommy Lee ексклузивно пред Дарик / netinfo
Tommy Lee ще пие мастика в Каварна
19228
Tommy Lee ще пие мастика в Каварна
  • Tommy Lee ще пие мастика в Каварна

Култовата хард-рок банда Mötley Crüe пристига за първи път в България. На 1 юли музикантите ще открият четвъртото издание на Калиакра Рок Фест в Каварна и това се оказа чудесен повод Светльо Давидов да си поговори с един от основателите на бандата Tommy Lee. Интервюто е взето с изключителното съдействие на Жокер Медиа.

 

Здравей Томи, къде те откривам?

В Лос Анджелис, Калифорния. Вкъщи съм.

Чакаме ви повече от 20 години да дойдете в България. Тук имате много заклети фенове! Какво очакваш от България?

Не знам какво да очаквам. За първи път ще свирим при вас и се вълнувам. Обичам да ходя на места, където не съм бил досега. Ето преди време бяхме в Южна Америка и публиката беше просто невероятна. Хората са ни чакали толкова време, че тази енергия буквално избухва, когато започнем да свирим! Публиката полудява, ние също полудяваме - невероятно преживяване! Сега очаквам с нетърпение да дойдем да свирим в България!

Ти си роден в Атина, Гърция. Бил ли си в тази част на Европа, откакто твоето семейство се е преместило в Калифорния?

Да, и съм сигурен, че в България ще бъде страхотно. Доколкото знам, България е много красива страна. И наистина очаквам шоуто.

Имате концерт в Атина на 29 юни, вълнуваш ли се, че ще посетиш твоя роден град?

О Боже, не мога да ти обясня колко се вълнувам! Винаги съм искал да свиря там и най-накрая ще свирим там. Вълнувам се, защото там имам много роднини. Те също се вълнуват. Ще бъде страхотно!

Твоята майка е гъркиня. Харесваш ли узо?

О, човече, обичам го!... А българите пият ли узо?

Да, но в България имаме мастика - като узото е, но е малко по-силна! Ще трябва да я опиташ в Каварна!

Задължително ще я опитам!... Можеш ли да повториш как се казваше?

Мас-ти-ка!

Ма-ти-ка?

Ма-С-ти-ка! Със „с".

Аа мастика,... човечеее!!!

Имате нов студиен албум, който излезе миналата година. Вашият Crue Fest беше един от най-успешните фестивали на миналото лято, а DVD-то Crue Fest 1 дебютира под номер 1 в Billboard Top Music Video Chart. Знам, че сте готови и с Crue Fest 2 това лято. Какво ще бъде различното тази година?

Ще се опитаме да добавим втора сцена, за да поканим повече групи. Ще разчитаме и на местни банди. Godsmack ще бъдат с нас. Ще бъде много забавно! Първия Crue Fest беше страхотен и съм сигурен, че втория ще бъде също толкова добър, че и по-добър!

Ти си един от основателите на Mötley Crüe. Какво е различното сега в групата след толкова много години?

Някои неща никога не са се променяли, същите са както преди. Различното сега е, че вече имаме семейства, деца... Това е голямата промяна. Понягога, когато сме на турне се случва децата да тичат наоколо... такива работи!... Семейството много ми помага в лудия шоу бизнес.

Преди време гледах едно видео. Ти свиреше на барабани върху една специална платформа над сцената и то с главата надолу. Кое е най необикновеното нещо което си правил на барабаните?

О, човече, може би това с главата надолу е най-лудото!

Забелязах, че във видеото на пилотното парче от новия ви албум Saint Of Los Angeles ти свириш с нов комплект барабани. Бас барабанът е твърде голям. Специално за теб ли е правен?

Да, той е 40 инча в диаметър и е наистина огромен!

Да, и покрива всичко наоколо!

О да!

Томи, кажи ми нещо повече за втория албум на Methods Of Mayhem. Готов ли е?

Работя по него. В интерес на истината всеки ден работя по него! През юни заминаваме на турне в Европа и като се върна обратно в Америка, се надявам да го завърша! Мисля, че ще излезе през септември! Звучи много яко! Въодушевен съм, защото вече направихме няколко много здрави парчета!

Работиш с DJ Aero. Кажи ми повече за това. Ти DJ ли си?

Той също е част от Methods Of Mayhem и е мой партньор. С него диджействаме заедно. Правим шантава денс музика. Познавам го от 99-та или 2000-та. Обиколили сме света заедно като диджеи и виджеи... Това са вече девет години... Голяма веселба! ... Харесва ми да съм барабанист и обичам бийта, а в тази музика има много бийт! Харесва ми!

Само електронна музика ли пускате по време да вашите сетове?

Да, но има и парчета с много китари. Основно обаче пускаме електро, електро-хаус, брейк бийт... такива неща.

А какво става с групата Rock Star Supеrnova? Да очакваме ли нов албум?

По-скоро не. Това беше един проект, който имаше за цел да събере известни музиканти на едно място - нещо като супер група. Прекарахме си добре и мисля, че направихме добър албум. После имаше и турне... Това беше един проект, едно добро рок шоу за телевизията, нещо като American Idol и предаванията от този тип. По националната телевизия не се пуска много рок музика, а добра рок музика в прайм тайм е нещо, което може да те мотивира да участваш. Rock Star Supеrnova беше просто добро рок шоу за телевизията!

Преди четири години ти записа албума TommyLand: The Ride. Сингълът Good Times оглави класациите. Какво те вдъхновява за твоите солови проекти?

Готина песен, чух я преди няколко дни по радиото! Бях забравил колко добра е! Вдъхновявам се от много неща,... но това е и шанс за мен да правя, каквото си поискам. Няма конкретни очаквания..., докато от Mötley Crüe хората очакват точно определени неща. Това е възможност да изразявам себе си по различен начин. Няма очаквания и това може би е най-забавното, когато човек прави солов албум. Свободата да правиш това, което искаш.

Кажи ми нещо повече за твоя проект с Dedmau5 и DJ Aero - WTF?. Чух малко от него - звучи интересно. И какво означава името WTF?

Означава "Какво по дяволите?" (What The Fuck?). От дълго време сме приятели с Dedmau5 и Steve Duda. Имахме пет почивни дни по едно и също време. Събрахме се в моето студио вкъщи. И за пет дни напрaвихме четири електро парчета. Това е забавен страничен проект и ми харесва да правя шантави неща.

Само за пет дни?!

Dedmau5 е направо невероятен. Скоро спечели Juno Award, номиниран е и за Grammy. Познавам го от много време. Сега той е един от най-големите продуценти на ремикси. Съвсем скоро всеки ще иска да работи с него.

Четох някъде, че правиш риалити шоу Battleground Earth по новия канал на Discovery Channel Planet Green с Ludacris. Кажи ми повече?

Това е забавно шоу. Продуцентите решиха да съберат на едно място музикант от рок средите с човек от модерния хип-хоп, които да излязат навън и да покажат какво можем да направим, за да спасим природата. Нашата цел е да изпратим послание към всички, за малките неща, които можем да направим, за да опазим околната среда. Много е плашещо. Статистиките са шокиращи за това, което сме причинили на Земята.

Томи, сърдечно благодаря за отговорите и за отделеното време. Ще се видим в Каварна на 1 юли! Аз ще бъда там!

Да, ще се видим там и ще пием мастика!

Много ще се радвам да мога да ти кажа „Наздраве"!

Супер, човече! Надявам се да се видим!

Чао, Томи! Още веднъж много благодаря за интервюто!

Чао приятел! Ще се видим скоро!